Koçluk
Koçluk, değişimin ve öğrenmenin evrensel dilidir.
Yönetim Geliştirme Koçluğu
Varoluşcu Koçluk
Motivasiyon Koçluk
Hitabet Koçluğu
Yönetim Geliştirme Koçluğu
“Kişisel Farkındalığa Doğru Yapılan İç Yolculuğudur”
İçsel bir farkındalık çalışmasıdır. Özellikle Profesyonel hayatta odaklanır. Burada kişinin farkında olmadığı konuları farkına vardırılarak kişinin gelişimin önündeki engellerin kaldırılmasında destek olur.
Birebir yapılan koçluk çalışması 12 seans dan oluşmaktadır.
Varoluşcu Koçluk
Varoluşçu Koçluk yaklaşımı insanın varoluşundan kaynaklanan kaygılara odaklanan dinamik bir yaklaşımdır. İnsanın varoluşunun en temeline yerleşmiştir.
Varoluşçu Koçluk, varoluşsal kaygılarınızı gidermek için yollar keşfedilmesi hedefler. Bireyin varoluşsal paradigmalarını, sorunlarının çözümü için savunmalardan ve gereksiz kaygılardan sıyrılmasını ve otantik yaşamaya başlaması hedeflenir.
Koçluk sürecinde, Hayatın anlamı ne? Hayatımızın anlamı ne? Hayatımın sorumluluğunu yeteri kadar alıp, kendi oluşturduğum bir hayatı tüm olguları ile yaşayabiliyor muyum ?
Hayatımı istediğim gibi yaşayabilmek için ne yapabilmeliyim? Gibi soruları varoluşçu yaklaşım ilkeleri ile bulmaya, eyleme geçebilmenin veya geçememenin varoluşsal iç dinamiklerini anlayarak, varoluşsal paradigmalarınızı bularak iç aydınlanmanıza yardımcı olur.
Motivasiyon Koçluk
Grup Koçluğu, özellikle uzun süre aynı hedefe kilitlenmiş ve uzun süre bu
hedeflerin sorgulanmamış ama bilgilerinin yenilenmesi istenen veya
öğrenilenlerin davranış biçimi haline gelmesi istenen takımlarda çok yararlı,
hatta tek gelişim aracıdır.
Grup Koçluğu çalışmasında, Danışan olarak grup yaşantısı içinde yavaş,
yavaş kendinizi keşfedeceksiniz ve kendinizi anlamaya başlayacaksınız.
Grupta amaçlanan danışanların grup sürecinde birbirlerinden etkilenerek
amaçlarını belirlemeleridir. Danışanın bilinçli bir şekilde sorumluluklarının
farkına varması ve yaşamını anlamlı kılmasına yardım etmek önceliklidir.
Hitabet Koçluğu
Bu program, hitabet gücünü belirleyen başlıca unsurlar üzerine pratik kazanımlar elde ederek bu kazanımların alışkanlığa dönmesini sağlayacak yolları aktarmak üzerine tasarlanmıştır. Konuşma yetimizin etki yaratan bir yeteneğe dönüştürmesi mümkündür. Program Keşif, Etki Yaratma ve Teknik Bilgiler olmak üzere üç modülden oluşmakta olup, her çalışmada bilgi aktarımı ile birlikte hemen hayata geçirmesini sağlayacak uygulamalar yapılacaktır. Her bölümdeki kazanımlar bir öncekinin üzerine eklenerek hedefe doğru ilerlenecek, kendini geliştirmesine imkan yaratacak bir gelişim programı sunulacaktır.
Katılımcıların hazırlıklı ya da doğaçlama yapılan topluluk önünde ve kişiler arası konuşmalarda akıcı ve etki yaratan konuşmalar yapabilme yetkinliğini geliştirerek çevresinde güçlü bir algı yaratması amaçlanmaktadır.